time is gold

Sunday, July 31, 2011

elakkan pembaziran

 Ramadhan akan tiba sekejap lagi. sebelum Syaban menutup tirai,mari membuat persiapan untuk Syawal. walhal Syawal akan muncul sebulan lagi.

sepupu kesayangan,kak irda telah membuat perancangan rapi membeli belah di Kota Tinggi.
jadi aku,kak irda dan linda juga bersama teman baik kak irda iaitu kak shikin telah turut serta dalam rombongan ini.

lebih kurang dalam sejam perjalanan,aku pun tak ingat.sampailah kami berempat di Kota keriangan  Tinggi.tanpa membuang masa,kami terus menyerbu kedai-kedai di sana.

pelbagai jenis baju kurung dan jubah ada..macam-macam ada



pilih jangan tak pilih

semua cantik-cantik belaka


si linda sudah rambang mata tak tahu mana satu nak

fitting room ada satu je.penuh.so pakai je  macam ni


semua berkenan



kak irda pun rambang mata ke?


kebaya hijau jadi pilihan





terpaksa duduk sebab penat




sempat counting dengan pekedai


 setelah penat mencari baju yang berkenan,mari isi perut.
tempat yang menjadi pilihan kami ialah SDS. kedai ala-ala secret recipe gitu.

sebelum makan mesti posing dulu

kami pun mahu juga..

sambal sotong

nasi goreng ikan bilis

nasi goreng err lupa la..

sea food spaghetti

marshmallow chocolate

cheese cake

chocolate cake..biasa je

''ok masa untuk pulang'',kak irda bersuara.sebab dia yang drive.
''ala dah nak balik ke?.aku pula buat-buat tanya.
''dah tu nak g mane?g tutti frutti nak?.kak irda bagi cadangan.

semua diam.
''linda kenyang lagi''.kata si linda.


kak irda terus memecut kereta melalui jalan jauh untuk sampai ke Tutti frutti berdekatan Sutera Mall. alasannya supaya kami berasa lapar.



memang jauh membuatkan aku tertidur.
sedar-sedar sudah sampai.memang lapar.pertama kali mencuba Tutti Frutti. bagi aku amat biasa.sebab aku membayangkan yogurt tu lembut dan lemak. tapi bila aku rasa,ia merupakan biasa. atau mungkin aku tidak tahu memilih perisa.




coklat and vanila

yang ini RM 20++

banana+original.ee tak sedap..masam

muka  jakun dapat makan.hahaha

sharing is caring

biasa pun tetap excited.hehehe



kak irda,kak shikin dan saya

muka bajet.minta pelempang

si linda yang sopan

muka happy da kenyang.hahaha

terima kasik kepada kak irda sebab belanja kami.terima kasih banyak.
terima kasih daun keladi,lain kali belanja lagi.hehehe







2 comments:

~izan~ said...

ni betul2 shopping ni hehe..siap duduk santai dlm kedai.. tp mmg ramai yg shopping b4 puasa sbb kdg2 time puasa ni nak berjalan puas jugak tahan penat huhu..apa2 pun selamat menyambut ramadhan dari akak sekeluarga...

aisyah ahmad said...

byk sgt kdai.cantik2 baju dia.rambang mata nk pilih.tu yg semangat nk g awal2..kan dah puasa penta pulak.selamat menyambut ramadan untuk akak juga :)