time is gold

Monday, January 31, 2011

semakin menjadi-jadi

kita patut bangga bila ada pelajar Malaysia terpilih belajar di luar negara@ oversea..
best kan dengar bila dapat belajar kt sana..
dorang yang terpilih akan bawa imej Malaysia,dari situ Malaysia akan dikenali di seluruh dunia..
selain itu,pelajar dari sana datang belajar ke sini..
dorang juga boleh mengenali Malaysia yang sebenar..
dorang (pelajar luar)bersyukur kerana sepanjang berada di Malaysia ni xda la huru hara seperti di Mesir.
takut kan bila jadi cam tu..

class rep aku ada post pasal krisis di mesir tu kat facebook tapi dari blog.ariff, bila aku baca dia cakap boleh copy paste dan bagi tau semua orang yang di Mesir pelajar kita tak selamat..ini kerana ada seorang pelajar dari sana menghantar note kepada blog famous tu..bila aku baca aku tertarik untuk copy paste..sebab kita 1Malaysia, 1bangsa..aku nak tolong pergi sana memang tak mampu..doa dan perjuangkan dalam blog ni je dapat membantu..chewah gitu..hik3x..
note ini aku copy dari blog ariff shah..

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia

p/s: semoga pelajar Malaysia di sana selamat di bawah perlindunganNya..

No comments: