time is gold

Saturday, April 16, 2011

TAK SUKA TAK APE


Semakin lama semakin malas aku nak ‘update’ blog ni..
Sebab utama aku terdengar :

A : tak suka betul aku baca blog pastu cite pasal diri sendiri..
B : aah kan.cite hari ni buat apa..pergi situ..pergi sini..dapat hadiah la..bla.bla..
C : nak show off tu..nak show off ni..tak suka tau..

Aku pun tersentap sekejap sebab memang blog aku pasal aku, aktiviti harian. Kalau sempat ‘update’ la. Aku akan cite pasal apa2 yang aku rasa nak cite la..
Aku hanya mendiamkan diri. Aku pun dah malas nak buat ‘entry’ ni. Tapi still baca entry2 yang aku follow dan follower aku.

Kemudian, ada pulak membe aku tanya:

A : cah, ko dah lama tak ‘update’ blog kan??
B : aah..tak sempat la..’busy’..tido pun tak cukup..
Aku bagi alasan yang baik punya tapi memang betul lah. Setiap pelajar IPTA mahupun IPTS, mesti sibuk,lagi-lagi nak dekat final  exam ada ‘presentation’,’submit assigment’, ‘test’, ‘quiz’ dan sewaktu dengannya..
Bila aku fikir balik, buat apa kisah pasal apa yang dorang cakap. Ini blog aku,tajuk pun ‘ALL ABOUT AISYAH AHMAD’. So peduli je cakap dorang. Aku boleh tulis apa yang aku suka, apa yang aku minat, apa yang aku benci. Aku boleh taip apa saje asal tak menyentuh isu sensitif. Kalau dorang tak suka, tak perlu follow blog aku. Tak perlu gatal tangan baca blog aku. Betul tak??

Aku buat blog ni pun memang suka-suka je. Tak da pun nak ramai follower sampai seluruh rakyat Malaysia kena follow aku.. Blog aku ni sekadar luahan ataupun seperti diari yang ‘unprivate’ la. Ye aku memang suka bagitau kat semua orang apa yang aku buat. Lagi pun aku tau blog aku bukan la se’famous’ Hanis Zalikha, Fatin Liyana, Zack Zuhairi. Jadi  aku boleh cite apa saja. Tak da masalah dan tak jadi tumpuan siapa2 kecuali ‘follower’ aku je. Follower aku pun belum tentu suka baca entry2 aku tapi tak kisah la.. Aku APPRECIATE dorang sudi jugak follow aku. Terima kasih korang :)

Kesimpulannya, kalau tak suka, maka tak payah la baca. Boleh pergi main jauh-jauh. Jangan dekati blog saya. Danger. Danger. 

Saya sedia menerima kritikan atau cadangan kepada yang sudi. Kerjasama anda amat dihargai. Sekian terima kasih.



2 comments:

Nur Syaza Fatin Zainuddin said...

a'ah kan cah, sape ta suke ta yah la baca ape yg kite nk post,,, blog kite, suke kite la nk cer cite pape pom... kite ta mtk pom dyorg baca, yg ta thn nye nk kutuk2 lak kite nye blog... t'sangat sengal org spt itu....

"miko itu nana" said...

huhu..btol tu ecah..
sy sebenarnya private kan blog sebab2 mcm tu la..
tp..nk kisah apa kan...kitenye blog..huhu...
tp sy ni xtau la bilenya nk stat blogging smula...huhuhu...
btw goodluck final exm.. :D