time is gold

Tuesday, January 31, 2012

hari kedua di SEED PLANTING CAMP

Sambungan hari kedua. Aktiviti yang lebih best dan mencabar. Terpaksa berendam di kolam pada pukul 7 lebih. Sejuk yang tak dapat digambarkan.

mangsa pertama kena masuk air sebab salah jawab soalan.
setiap group turut berendam kerana salah jawab.

menyanyi lagu UiTM.salah kena menyelam selama 5 saat.
muka selepas menyelam.

Setelah puas berendam dalam kesejukan.Aktiviti diteruskan iaitu mini explore.Macam2 dugaan kena rempuh sewaktu menjalankan aktiviti ini.Setiap checkpoint ada CA dan SMF jaga. So macam-macam dorang suruh buat. Cari sunglass ( mana nak cari?sape je yang bawa), buah-buahan,nyanyi,buat itu buat ini. Seronok.

muka masing2 semangat untuk mini explorace

kena conteng muka sebab jawab soalan salah.

nyanyi lagu UiTM diHatiku sekali lagi.

main burung dan sangkar.sangkar pompuan.lelaki burung.

berebut2 nak dapatkan burung.hehehe

khusyuk betul

hari ini kita akan buat rakit sendiri.saya bagi 20 min utk awk siapkan.



ni cara nak buatnya.senang je.

ambik barang2 untuk buat rakit.buluh pjg 8.buluh kecik 6.tali 25.pelampung (botol besar) 6.
bersatu kita teguh,bercerai kite roboh
dah siap rakit.kami berjaya.tapi sapa nak duk depan?sape nak duk tengah?
dah kami berakit.yiiehhaa.




sorang akan lompat tali tu dan yang lain kena balance.yg ni nk tgk rakit tu tenggelam ke tak.markah diambik
mencatat 6 minit.kami berjaya.good job guys :)

Pada malam itu adalah culture night.Tapi gambar tak da.ada video je.Berakhir aktivit untuk hari kedua.

2 comments:

cik Kartun said...

ape yg penting..? kerjasama.. huhuhu
seronok tngok gmbr2 dlm aktiviti brkumpuln mcm nie

Aisyah Ahmad said...

yes.teamwork is important.all the tasks must do together.best cik kartun.mulanya ingt tak best tp bila dah join memang terbaik.