time is gold

Saturday, May 5, 2012

Sarawak Bumi Kenyalang #Day 2


Hari kedua diteruskan ke Semenggoh Wildcenter.tiket RM 3 seorang.Nak tengok orang utan face to face sebab masa ni dorang feeding.So kena pergi pagi2 dalam pukul 7-9 pagi sebab lepas dorang kenyang dorang akan pergi bermain.Kami terlewat sampai dan orang utan masuk hutan.oh kecewa hatiku.Tapi dapat tengok seekor je.Kalau nak tengok jugak sila datang pada pukul 3 petang.
Nama dia Minah


ini lah saya ketika kenyang.

terima la posing saya yang terbaik.yeah :)



Ni board pasal orang hutan di sini.Ritchie orang hutan paling tua dan  terbesar.kat sini jugak ada muzium orang hutan.kat situ ada sijil kelahiran dorang.hebatkan?

Think nature Love nature Be with nature

buaya pun ada jugak kat sini


Kemudian mengambil kesempatan ke UiTM Kota Samarahan.Masa ni kan student cuti.So suasana senyap dan sunyi.Aku suka persekitaran di sini.Dorang punya UiTM cantik.


Dewan jubli UiTM

kat ats tu library.bawah tu kolam.best je rasa
 Masa menikmati makan tengah hari di err..Bangunan apa ya.Tun Jugah ke hape.aish lupa pulak.Tapi mee kolok dia serius best.murah pulak tu RM 3.50.
rojak buah ( rm3) dan fruit puding vanila (rm3)

ais jagung tabur milo (rm3)

Muzium Kuching.Semua cerita pasal Sarawak ada di sini.Masuk free.dan weekend pun buka.


Layang-layang panjang dilepaskan di udara.area waterfront.


Dewan Undangan Negeri Sarawak.kena seberang kalo nak ke sana.

niat untuk menaiki cruise dihentikan kerana cuaca yang tidak mengizinkan.


Seafood time at Top Spot.Terbaik.Banyak pilihan kedai dan seafood yang segar2.

sup sirip ikan yu


sotong celup tepung,butter prawn dan sayur neding (kalo kat  terengganu & kelantan pucuk niding buat bubur lambuk)
oh ya jus apple satu jug RM 21.

ikan merah tiga rasa.total semua RM 108 tak termasuk air.


dessert aiskrim gula apung.ni area kat India Street
End of day two :)

2 comments:

Jasman said...

amboi...seronok klu dpt melancong tempat org ni...

Aisyah Ahmad said...

betul2.seronok sangat :)
dapat kenal tempat org.tempat kite dah biasa.hehehe